Hoe (h)ECHT is je team?

Laat de energie weer stromen en word een vitaal team

Hoeveel punten scoort jouw team?

Hoe veel van onderstaande situaties herken je in jouw team? Hoe hoger je score, des te minder energie en meer stress. 

 • Functioneel werkt het team samen, maar er is weinig verbinding. Teamleden voelen zich weinig betrokken bij elkaar en bij het team. 
 • Het ziekteverzuim is hoog. Nieuwe mensen houden het binnen 1 of 2 jaar voor gezien.
 • Problemen worden niet benoemd, al heeft iedereen er last van. Het lijkt beter om je mening voor je te houden
 • Er zijn irritaties binnen het team, er is weinig onderling vertrouwen en respect. Er zijn 1 of 2 mensen in het team dominant aanwezig.
 • De sfeer in het team is prima, maar planningen worden niet gehaald. Er is onduidelijkheid over de koers.
 • Beslissingen nemen gaat moeizaam. Binnen het team is het lastig om overeenstemming te bereiken. 
 • Vanuit de organisatie wordt veel van jou als team manager gevraagd, maar het is lastig om dit met het team waar te maken.
Herkenbaar?
 
Dysfunctional team
Happy team manager

Stel je eens voor!

Hoe zou het zijn als je werkt in een team waar:
 • op een plezierige manier wordt samengewerkt
 • mensen elkaar vertrouwen en elkaar helpen
 • doelen worden gehaald
 • je samen stilstaat bij de successen
 • je voortdurend samen kijkt waar je nog kunt verbeteren als team én als individu
 • de energie hoog is
 • waar er discussies mogen zijn en iedereen wordt gehoord
 • mensen elkaar versterken
 • iedereen zich betrokken voelt, doet waar-ie goed in is en wat-ie leuk vind
 • de sfeer goed is, er vertrouwen is en respect.
Kortom waar elke dag leuk is en je vol energie naar huis gaat. Hoe zou dat zijn voor de prestaties van het team? En hoe zou het zijn voor jou als team manager?:

Door teams op de juiste manier te faciliteren, wordt de intrinsieke motivatie van het individu én het team verhoogd. De energie gaat weer stromen met als gevolg: meer energie, minder stress en een beter resultaat!

 

Teamontwikkeling

In het bedrijfsleven heb ik ruim 15 jaar lang als manager verschillende teams begeleid. Het is bijzonder om te zien hoe mensen in hun kracht gaan staan en verantwoordelijkheid pakken op het moment dat je vertrouwen geeft en los kunt laten. Maar daarmee ben je er nog niet! 

Als team manager heb je een grote verantwoordelijkheid. Niet alleen heb je te maken met de mensen binnen je team maar ook met de verwachtingen die er op organisatieniveau zijn, de doelen die gehaald moeten worden. En daarbij de samenwerking met andere teams. 

Teamontwikkeling gaat niet van de ene op de andere dag, het is een proces waar je samen leert en steeds weer een volgende stap zet. Mijn kennis en ervaring heb ik verwerkt in een aanpak die richting geeft  aan het ontwikkelen van jouw team. Afhankelijk van de behoefte focus je daarbij op onderwerpen als communicatie, samenwerking, besluitvorming, strategie of vitaliteit. 

Roos op Women in Agile conference

Hybride werken: een zegen of vloek?

Hybride werken biedt voordelen, echter voor veel teams blijkt het een uitdaging om goed met elkaar in verbinding te blijven. Ook voor team managers is het een uitdaging om hier mee om te gaan: hoe zorg er ervoor dat het team intact blijft en optimaal blijft presteren? Want het gevolg kan zelfs zijn dat mensen ongemerkt zo ver ‘wegdrijven’ van het team dat ze makkelijk overstappen naar een ander bedrijf. Zonde!
 
Hoe krijg je dat groepsgevoel terug? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar als team weet te vinden? Hiervoor is het nodig dat de teamleden elkaar beter leren kennen en elkaar vertrouwen. In dat klimaat is het veilig om kennis met elkaar te delen, elkaar feedback te geven en samen te verbeteren. 
 
Goede onderlinge relaties zorgen voor veiligheid, meer verbinding en een betere samenwerking, waarin er zeker ook discussies mogen zijn!
 

Win-Win-Win

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn:

 1. Teamleden werken beter samen, hebben meer energie en meer plezier in het werk en hebben minder stress, oftewel vitalere werknemers.
 2. Het vitale team levert een steeds betere performance
 3. Als team manager kun je de tijd die je normaal kwijt bent aan teamperikelen besteden aan andere zaken.
Is het de moeite waard om te onderzoeken of dit ook voor jouw team is weggelegd?
 
Vitaal team

Zet je team in beweging

Zie je verbetermogelijkheden voor jouw team? Wacht niet langer en neem nu contact op voor een teamworkshop, bijvoorbeeld: 

 • Reflect & Connect workhop: waar sta je als team? Wat gaat goed en waar is ruimte voor verbetering? Een interactieve workshop waarin het team stil staat bij zichzelf, er wordt gewerkt aan verbinding en concrete acties worden uitgezet om nieuwe gewoontes op te bouwen en te onderhouden. 
 • Communicatie workshop: een praktische workshop waarin we oefenen met de basisprincipes van communicatie. Ook het geven en ontvangen van feedback hoort hierbij. Het doel van de workshop is te werken aan het verbeteren van de onderlinge relaties en samenwerking. 
 • DISC workshop: begrijpen van de verschillende gedragsstijlen, van jezelf en de ander. Het doel van de workshop is inzicht te krijgen in de eigen voorkeursstijlen voor communicatie en gedrag en tevens ook inzicht te krijgen wat de stijl is van de andere teamleden. Op deze manier ontstaat er meer begrip en waardering voor elkaar. 
 • Planning- en Strategie workhop: wil je spijkers met koppen slaan en helder krijgen wat en wanneer je als team iets gaat doen? Deze praktische workshop maakt gebruik van de denkkracht van het hele team en levert een concreet resultaat waar het hele team in zich kan vinden.
 • Vitaliteits workshop: vitaliteit is een breed begrip en omvat zowel mentale als fysieke aspecten. Hoe gaat het met de individuele teamleden en welke  overeenkomstige uitdagingen zijn er, bijvoorbeeld op het gebied van stress, werk-privé balans of voldoende ontspanning? Zijn de teamleden – en daarmee het team – in balans? Een gezonde geest in een gezond lichaam draagt bij aan een gezond – en productief – team! In deze workshop wordt aandacht besteed aan bewustwording en worden handvatten aangereikt om als individu én als team vitaler te worden.
 • Afhankelijk van de vraag wordt een op maat gemaakt programma gemaakt, bestaande uit 1 of meerdere dagen/dagdelen.

Plan een afspraak

Klik op de agenda om direct en vrijblijvend een online intakegesprek te plannen. Wel zo makkelijk!

E-mail

Stuur je liever een mail? Deze wordt binnen een dag beantwoord. Neem contact op via info@gotji.nl