Wie ben ik?

Ik ben Roos Tji,  allround (team)coach, moeder van twee prachtige pubers en enthousiast triathlete.

Werkervaring

Tot 2018 heb ik in het bedrijfsleven gewerkt, met name in de ICT, bij verschillende bedrijven (o.a.Cap Gemini, ACN, NS en FRISS) en in verschillende rollen (o.a. business analyst, informatiemanager, business support manager, COO, CIO). De laatste 15 jaar heb ik  voornamelijk als team manager gewerkt van diverse teams. Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan en heb enorm veel geleerd, niet alleen vakinhoudelijk maar vooral ook over het werken met mensen. In 2018 heb ik het roer omgegooid en doe ik wat ik het liefste doe: mensen en teams begeleiden om optimaal te kunnen presteren.

Coaching en Training

Als allround (team)coach kijk ik op een holistische en systemische manier naar individuen en teams. Ik help om in beweging te brengen wat is vastgelopen en de balans te hervinden. Ik heb verschillende coachopleidingen afgerond en ben gecertificeerd DISC en Drijfveren expert. Ik faciliteer teamworkshops en begeleid teams bij het halen van hun doelen. Daarnaast bied ik ook individuele coachtrajecten aan.

Naast teamcoaching en individuele coachtrajecten geef ik trainingen op het gebied van vitaliteit, stress, communicatie, DISC en persoonlijk leiderschap.

Beweging

Sporten doe ik vrijwel mijn hele leven. Ik ben begonnen met wedstrijdzwemmen toen ik nog heel jong was en ben tijdens mijn studietijd overgestapt naar de triathlon. Deze sport beoefen ik nu al ruim 30 jaar en nog steeds met veel plezier.

Ik heb zelf gemerkt dat sporten me veel brengt: rust in mijn hoofd, een actief lijf en veel mooie momenten alleen of met anderen tijdens trainingen en wedstrijden. Hoogtepunt was mijn deelname aan de wereldkampioenschappen Lange Afstand in Hawaii in 2015, het mekka van de triathlon.

Wetenschappelijk is aangetoond dat bewegen niet alleen goed is voor je lichaam maar ook voor je geest. Reden des te meer om in beweging te komen. Dit is voor veel mensen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Door te leren bewegen met aandacht krijg je er meer plezier in en voel je je prettiger. Om werknemers te inspireren hun zitgedrag te doorbreken geef ik regelmatig energizers en loopclinics aan bedrijven.

Triathlon finish

Ik zie het als mijn missie om mijn kennis, ervaring, energie en passie in te zetten om bedrijven en individuen in beweging te helpen richting een betere vitaliteit en balans.

Kennis en ervaring

De combinatie van kennis en ervaring uit het bedrijfsleven, mijn coachpaktijk, de diverse opleidingen en mijn sportcarrière gebruik ik om beweging in gang te zetten en team- en individuele doelen te bereiken:

Wil je na al deze informatie nog meer over mij weten? Dan zijn er verschillende opties:

  • TalentFirst collega Jannemarie Scheepbouwer had mij april 2022 gevraagd een podcast met haar op te nemen, waarin ze me het hemd van het lijf vraagt. Als je het leuk vindt, kun je deze hier terugluisteren.
  • Vul het Contactformuler in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
  • Plan een vrijblijvend intakegesprek met me in.
  • Bellen en mailen mag natuurlijk ook (zie de contactgegevens onderaan de pagina).