Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Roos Tji,  Allround Coach en moeder van twee prachtige pubers en triathlete.

Werkervaring

Tot 2018 heb ik altijd in het bedrijfsleven gewerkt, met name in de ICT, bij verschillende bedrijven (o.a.Cap Gemini, ACN, NS en FRISS) en in verschillende rollen (o.a. business analyst, informatiemanager, business support manager, COO, CIO). Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan en enorm veel geleerd, niet alleen vakinhoudelijk maar met name over het werken met mensen. In 2018 heb ik het roer omgegooid en doe ik wat ik het liefste doe: het werken met mensen, helpen om in beweging te brengen wat is vastgelopen, met het hervinden van balans, het ontdekken van talenten en drijfveren en deze te gebruiken.

Sport

Sporten doe ik vrijwel mijn hele leven. Ik ben begonnen met wedstrijdzwemmen toen ik nog heel jong was en ben tijdens mijn studietijd overgestapt naar de triathlon. Deze sport beoefen ik nu nog steeds met veel plezier. Ik heb zelf gemerkt dat sporten me veel brengt: rust in mijn hoofd, een actief lijf en veel mooie momenten alleen of met anderen tijdens trainingen en wedstrijden. Hoogtepunt was mijn deelname aan de wereldkampioenschappen Lange Afstand in Hawaii in 2015, het mekka van de triathlon.

Ik geloof dat we veel kunnen leren van sporten, niet alleen individueel maar ook in het bedrijfsleven: discipline, rust, focus, structuur én plezier. Deze lessen deel ik graag en pas ik ook toe als ik werk met teams/organisaties. Ik vind het een uitdaging om beweging in gang te zetten, zowel letterlijk in beweging komen, als groei bewerkstelligen, zodanig dat er vooruitgang wordt geboekt en er tegelijkertijd meer balans is.

Voor mij gaat vitaliteit over in balans zijn. Dat geldt zowel voor bedrijven als individuen. En dat is niet altijd even makkelijk. Want verandering begint altijd bij jezelf.

Triathlon finish

 

Moeder

Als moeder van twee kinderen was ik zeker niet altijd in balans. Toen een aantal jaar geleden bleek dat mijn zoon een vorm van autisme had (PDD-NOS) en mede daardoor uitviel op school was het enorm zoeken naar balans. Want hoe ga je daarmee om en wat is het beste voor je kind? Uiteindelijk heeft zijn diagnose me veel geleerd over mijzelf en ben ik daardoor veel beter in staat om hem te begeleiden op zijn eigen weg, zodanig dat hij groeit en zich ontwikkelt en daar plezier in heeft.

Vitaliteit gaat over in balans zijn. Alles hangt met elkaar samen. Problemen die zich voordoen op een bepaald vlak, kunnen hun oorsprong vinden in een heel ander vlak. 

Ik zie het als mijn missie om mijn kennis, ervaring, energie en passie in te zetten om bedrijven en individuen in beweging te helpen richting een betere vitaliteit en balans.

Kennis en ervaring

Wat breng ik in om deze beweging in gang te zetten? Het is niet één specifieke ervaring of rol, maar juist de combinatie van alles bij elkaar:

In deze verschillende rollen heb ik in organisaties, op individueel niveau en ook bij mijzelf ondervonden waar de balans zoek kan raken. 

Graag help ik je te onderzoeken hoe je weer op de juiste weg komt richting een goede balans en vitaliteit en begeleid ik je op deze gezonde weg naar succes.