Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Roos Tji,  allround (team)coach, moeder van twee prachtige pubers en triathlete.

Werkervaring

Tot 2018 heb ik altijd in het bedrijfsleven gewerkt, met name in de ICT, bij verschillende bedrijven (o.a.Cap Gemini, ACN, NS en FRISS) en in verschillende rollen (o.a. business analyst, informatiemanager, business support manager, COO, CIO). Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan en enorm veel geleerd, niet alleen vakinhoudelijk maar met name over het werken met mensen. In 2018 heb ik het roer omgegooid en doe ik wat ik het liefste doe: het werken met mensen.

Coaching en Training

Als allround coach kijk ik op een holistische manier manier naar mensen en help ik om in beweging te brengen wat is vastgelopen en de balans te hervinden. Waar nodig hanteer ik een systemische aanpak. Ik ben gecertificeerd DISC en Drijfveren expert, hiermee help ik anderen om hun talenten en drijfveren te ontdekken en in te zetten. Naast het coachen van mensen geef ik ook trainingen en (team)workshops op het gebied van vitaliteit, stress, communicatie en DISC.

Ik werk graag samen met partners waar ik mezelf in herken. Ik ben bijvoorbeeld partner en coach bij het netwerk van TalentFirst. Ik herken mij volledig in het streven om het samen goed te hebben met elkaar, fluitend naar je werk gaan en dat dit de verantwoordelijkheid is zowel bij werknemer als werkgever.

Beweging

Sporten doe ik vrijwel mijn hele leven. Ik ben begonnen met wedstrijdzwemmen toen ik nog heel jong was en ben tijdens mijn studietijd overgestapt naar de triathlon. Deze sport beoefen ik nu nog steeds met veel plezier. Ik heb zelf gemerkt dat sporten me veel brengt: rust in mijn hoofd, een actief lijf en veel mooie momenten alleen of met anderen tijdens trainingen en wedstrijden. Hoogtepunt was mijn deelname aan de wereldkampioenschappen Lange Afstand in Hawaii in 2015, het mekka van de triathlon.

Wetenschappelijk is aangetoond dat bewegen niet alleen goed is voor je lichaam maar ook voor je geest. Reden des te meer om in beweging te komen. Dit is voor veel mensen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Door te leren bewegen met aandacht krijg je er meer plezier in en voel je je prettiger. Om werknemers te inspireren hun zitgedrag te doorbreken geef ik regelmatig energizers en loopclinics aan bedrijven. 

Triathlon finish

Ik zie het als mijn missie om mijn kennis, ervaring, energie en passie in te zetten om bedrijven en individuen in beweging te helpen richting een betere vitaliteit en balans.

Kennis en ervaring

Wat breng ik in om deze beweging in gang te zetten? Het is niet één specifieke ervaring of rol, maar juist de combinatie van alles bij elkaar:

Wil je na al deze informatie nog meer over mij weten? Dan zijn er verschillende opties:

  • TalentFirst collega Jannemarie Scheepbouwer had mij april 2022 gevraagd een podcast met haar op te nemen, waarin ze me het hemd van het lijf vraagt. Als je het leuk vindt, kun je deze hier terugluisteren.
  • Vul het Contactformuler in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
  • Plan een vrijblijvend intakegesprek met me in.
  • Bellen en mailen mag natuurlijk ook (zie de contactgegevens onderaan de pagina).