Gelukkig zijn met jezelf

Neem de regie en voel de energie!

Wat zie je als je in de spiegel kijkt?

Je staat voor de spiegel en kijkt naar jezelf. Wat zie je, wat denk je en wat voel je? 

  • Je voelt stress. Het is al te lang te druk op je werk. Je hebt het gevoel er  niet meer lekker op je plek te zitten.
  • Je ziet een lusteloos en moe persoon zonder energie. Je zit tegen een burn-out aan of zit daar middenin. 
  • Je ziet een twijfelaar. Je weet niet wat en hoe je moet kiezen, je vraagt je af wat je wilt met je leven, je werk, je relatie.
  • Je vindt je zelf te zwaar. Je hebt geprobeerd om af te vallen maar het lukt niet. Je eet ongezond en beweegt te weinig. 
  • Je ziet een roker, gevangen in haar/zijn verslaving. Je wilt stoppen met roken!
Vitale vrouw

Je weer vitaal voelen

Vitaliteit staat voor levenskracht, energie. Vitale mensen bruisen van de energie, voelen zich krachtig en fit, weten wat ze willen en zitten goed in hun vel. Ook zijn ze productiever en gelukkiger.

Op dit moment voel je je minder vitaal en vind je het lastig om daar iets in te veranderen. Misschien weet je wel waar je energie weglekt of waar je last van hebt, maar weet je niet goed wat je daaraan kunt doen. Of vind je het lastig om jezelf in beweging te zetten om het te veranderen.

Wellicht heb je al verschillende dingen geprobeerd, maar hebben die niet tot het gewenste resultaat geleid. En weet je niet goed wat de volgende stap zou kunnen zijn.

Wat wel duidelijk is, is het gevoel dat er iets moet veranderen. En daar start je liever vandaag dan morgen mee!

Wij kunnen zoveel meer dan we zelf denken. Door goed voor onszelf te zorgen, realistische doelen te stellen en onze energie in de juiste dingen te stoppen gaat het vanzelf weer stromen.

Het vinden van balans

Een paar jaar geleden zag mijn leven er totaal anders uit: een drukke managementbaan, een druk gezin, triatlete, het kon niet op. Het fysiek bezig zijn hielp me om ook geestelijk fit te blijven. Ik vond het zelf wel goed gaan.

Totdat ik werd geconfronteerd met iets waar ik geen rekening mee had gehouden. Een van mijn kinderen  viel uit op school en kreeg de diagnose PDD-NOS (een vorm van autisme). Ik was gewend aan het in en uit mijn hoofd gaan met werk en sport, hier wist ik me geen raad mee. 

Lang verhaal kort, ik had het contact met mijn gevoel verwaarloosd. Ik stond weinig stil bij hoe ik me zelf voelde en maakte op dat niveau ook weinig contact met andere mensen. En dat was precies het niveau dat mijn kind nodig had van mij.

Toen ik hieraan ging werken, kwam ik erachter dat ik ook nooit echt had stilgestaan bij wat ik belangrijk vond in het leven. Ik was altijd maar van de ene naar de andere baan gehold. 

In feite was ik niet in balans.

Door te werken aan mijn balans, ziet mijn leven er nu totaal anders uit. Het gaat goed met mijn kind, ik doe werk waar ik enorm veel energie van krijg en ik voel me zowel fysiek als mentaal beter dan ooit. En ik doe nog steeds triatlons.

‘Balans’ is mijn sleutelwoord en ik help je graag om die ook weer te vinden!E

In balans
Yes! Openstaan voor veranderingen.

Positieve veranderingen

Werken aan een bepaald onderwerp dat belangrijk voor je is, brengt automatisch positieve veranderingen met zich mee op andere vlakken. En dit zorgt weer voor een goede balans! Ga maar na:

“Ik heb Roos ervaren als een zeer empathische, doelgerichte en professionele coach, die weet waar ze het over heeft. Ook gaf het inbrengen van haar persoonlijke verhalen het gevoel dat ze begrijpt: ‘de strijd is soms echt’. Ze is geweldig!” (Svenja over het Integraal leefstijltraject)
“Het belangrijkste is dat Roos mijn mind-set heeft veranderd om een gezonde leefstijl te kunnen opbouwen. Ze heeft me veel inzicht gegeven in mijzelf, waardoor ik me bewust ben geworden van de keuzes die ik maak. Hierdoor ben ik in staat andere keuzes te maken. Ik ben haar erg dankbaar.” (Katie over het traject: Gezond afvallen)
“Wauw! Het traject van loopbaan coaching was een grote eye-opener voor mij. Roos heeft me meegenomen op reis; terug naar mijn eigen wereld. Waar het ooit begon, waar ik niets ‘moet’ maar vooral ‘wat ik wil’ en wat ik kan doen met dingen die op mijn pad komen. Ze heeft me weer kennis laten maken met mijzelf en dat vond ik verrassend maar zeker ook emotioneel. Want, ineens ben ik op een bepaald punt in mijn leven meer vast geroest geraakt in bepaalde patronen, denkwijzen en ontwikkeling. Ik ben Roos heel dankbaar; ik heb weer inzichten, perspectief en ik weet weer waar ik voor sta in de arbeidsmarkt.”(Tamara over haar loopbaantraject)

Aanpak

Als mens zijn wij een geheel van lichaam en geest, hart en ziel. Alles is met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. 

Problemen die zich voordoen op een bepaald vlak worden vaak veroorzaakt door onderwerpen op een ander vlak. Daarom is een integrale aanpak van de verschillende aspecten van belang. Het antwoord op jouw coachvraag ligt vaak niet voor de hand, anders had je het zelf al gevonden.
 
Als ik met je aan de slag ga, gaan we op zoek naar de oorsprong van jouw vraag. Bewustwording van gevoel, gedrag en gedachten geven inzicht, waardoor het mogelijk wordt om te veranderen.  Soms ben je je niet bewust van bepaald gedrag, omdat het iets is dat je al zolang doet. Onbewust kan dit iets zijn wat je nu in de weg staat, waardoor je voor je gevoel je doel niet kunt bereiken. Waar nodig hanteer ik een systemische aanpak. Hierbij kijk ik niet alleen naar jou als individu, maar nemen we het hele systeem rondom jou mee. Daarbij maken we zichtbaar wat – onbewust – aanwezig is. Met name bij hardnekkig patronen kan deze benadering inzicht geven. 

Kies de optie die bij jou past!

Wellicht ben je gewend om altijd je eigen boontjes te doppen. Maar soms kan het heel fijn zijn om een steuntje in de rug te krijgen. Net even dat zetje dat je nodig hebt om weer de goede weg te vinden. Wat past het beste bij jou? Klik op onderstaande mogelijkheden voor meer informatie:

Coachtraject 

De aanleiding voor een coachtraject is vrijwel altijd dat je iets wilt veranderen: de situatie waar je in zit, bepaalde gevoelens die je ergens over hebt, bepaald gedrag wat je wilt aan- of afleren. Je wilt je graag persoonlijk ontwikkelen en bent op zoek naar handvatten. Als allround coach kijk ik naar verschillende facetten die voor ons als mens belangrijk zijn: lichaam en geest, hart en ziel. Ik geloof erin dat alles met elkaar verbonden is en dat we het geheel dienen te onderzoeken, onafhankelijk van wat voor vraag je hebt. Dus of je nu een loopbaanvraag hebt of wilt werken aan je vitaliteit, we zullen altijd verder kijken dan jouw vraag. In het coachtraject starten we met het helder krijgen van jouw vraag. We gaan daarna samen op onderzoek uit om jouw vraag te kunnen beantwoorden. Daarvoor zoeken we de breedte en de diepte op. De opgedane inzichten helpen jou om zelf je weg te vervolgen. Het coachtraject bestaat uit 5 sessies van 60 minuten. De sessies zijn online of – als je in de buurt van Utrecht woont – face to face.
Lichaam geest hart ziel

Over welke onderwerpen kun je mij benaderen? Omdat ik holistisch coach, kan dit van alles zijn: loopbaan, vitaliteit, afvallen, stress, werk/privé, relaties. Alles  mag er zijn. 

Denk je erover om dit coachtraject te volgen? Plan een vrijblijvend gesprek in van 30 minuten, waarin we nader met elkaar kennismaken en je eventuele vragen over het traject kunt bespreken.

Prijs voor het Coachtraject (5 sessies van 60 minuten): € 695 (dit is inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven)

Ja, ik ben geinteresseerd in het coachtraject

Ik wil me aanmelden

Loopbaantraject 

Ben je op zoek naar ander werk, lukt het niet met solliciteren, weet je niet zo goed wat je leuk vindt om te doen? Zou je iets willen veranderen op loopbaangebied maar twijfel je hoe je dit aan zult pakken? Loop je steeds tegen dezelfde problemen aan op het werk, voel je je niet gewaardeerd, zou je beter willen samenwerken met je collega’s?

In het loopbaantraject ga je goed bij jezelf stilstaan: wie ben ik, wat wil ik? Onderdeel van het loopbaantraject zijn een DISC- en Drijfverenanalyse. Hierdoor ga je jezelf beter begrijpen, ontdek je hoe je beter met anderen kunt communiceren en krijg je inzicht in wat jou drijft en waar je energie van krijgt. Deze input kun je vervolgens gebruiken bij je zoektocht naar die baan waar je helemaal blij van wordt of geeft je juist inzicht in hoe je meer uit je huidige werk kunt halen.

Het loopbaantraject bestaat uit 4 online coachsessies van 75 minuten en is inclusief een DISC- en Drijfverenanalyse.

Jouw investering is € 950 (dit is inclusief BTW voor particulieren en exlusief BTW voor bedrijven).

loopbaantraject

Ja, ik ben geinteresseerd in het loopbaantraject

Ik wil me aanmelden

DISC analyse

‘Je ziet de wereld niet zoals die is, maar zoals je bent’.

Iedereen bekijkt de wereld op zijn of haar manier. De DISC-gedragsanalyse geeft inzicht in hoe je dat doet. Welke gedragsstijl heeft jouw voorkeur? Hoe ga je om met problemen en uitdagingen? Hoe weet je anderen te overtuigen van jouw mening? Hoe ga je om met veranderingen en tempowisselinge? Hoe ga je om met vastgestelde regels en procedures? 

De DISC analyse bestaat uit een online vragenlijst die inzicht geeft in bovenstaande vragen waardoor je jezelf én anderen beter gaat begrijpen. Dit helpt enorm in de communicatie en samenwerking.

De resultaten worde n in een uitgebreid rapport vastgelegd en dit bespreken we in een coachsessie van 45 minuten. 

Prijs DISC analyse inclusief coachsessie (45 minuten): € 215 (dit is inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven)

 

Ja, ik ben geinteresseerd in een DISC analyse

Ik wil me aanmelden

Drijfverenanalyse

De Drijfverenanalyse geeft je inzicht in waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Waar kom jij je bed voor uit? Wat vind je belangrijk in het leven en in welke situaties ben je geneigd in actie te komen? Waar krijg je heel veel energie van? En waarvan juist niet? Waarom raak je sneller geïrriteerd bij bepaalde onderwerpen en bij andere juist helemaal niet?

De Drijfverenanalyse bestaat uit een online vragenlijst die je inzicht geeft in bovenstaande vragen. Je gaat jezelf beter begrijpen en weet daarom bijvoorbeeld beter welk werk en welke omgeving goed bij jou passen. Wanneer jouw drijfveren bijvoorbeeld niet passen bij de huidige organisatie waar je werkt, kan dit leiden tot stress en/of kan het verklaren waarom je op het eind van de dag zo moe naar huis gaat.

 De resultaten van de drijfverenanalyse worden in een uitgebreid rapport vastgelegd. In een coachsessie van 45 minuten bespreken we deze resultaten na. 

Prijs Drijfverenanalyse inclusief coachsessie (45 minuten): € 215 (dit is inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven).

Ja, ik ben geinteresseerd in een Drijfverenanalyse

Ik wil me aanmelden

Burn-out coaching

Burn-out coaching is een traject op maat, afhankelijk van jouw specifieke situatie: zit je tegen een burn-out aan, maar ben je nog aan het werk? Of zit je er vol in en heb je je ziek gemeld? Dit zijn verschillende situaties die een andere aanpak vragen.

Onderdelen van het traject zijn bijvoorbeeld (afhankelijk van jouw situatie): ontspanning en fysiek herstel, verwerven van inzicht, begeleiding bij re-integratie en nazorg. Het doel is niet alleen om je balans te hervinden, maar ook meer inzicht in jezelf te krijgen, zodat de kans op herhaling minimaal is.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten in of meld je hieronder aan zodat ik contact met je kan opnemen. Samen bepalen we dan wat de beste route voor je is. Op basis daarvan maak ik een passend voorstel voor je.

Prijs Burn-out coaching: nader te bepalen.

Ja, ik ben geinteresseerd in burn-out coaching

Ik wil me aanmelden

Losse coachingssessie

Heb je behoefte om even te sparren? Dat kan in deze losse coachsessie van 60 minuten. Het kan gaan over situaties op het werk of privé. Misschien zit je met een vraag, loop je ergens tegenaan of wil je je gedachten ordenen. Vaak is één sessie dan voldoende, waarna je weer zelf verder kan. 

Prijs voor een losse coachingssessie: € 150 (dit is inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven).

Ja, ik ben geinteresseerd in een losse coachingssessie

Ik wil me aanmelden

Jij hebt het stuur in handen!

Veranderen is niet altijd makkelijk en soms heb je net even dat zetje in je rug nodig van iemand die met je meekijkt. Ik help jou je doelen scherp te krijgen en deze te bereiken. Investeer in jezelf en kies voor verandering!

Ja, ik ben geïnteresseerd in:

Stuur