Keep calm i'm almost back from sabbatical

Wat doe je in een sabbatical van 6 maanden?

Toen ik 1 oktober afgelopen jaar stopte bij Friss, was mijn plan om een half jaar ‘niets’ te gaan doen, een soort van sabbatical. Dat halve jaar zit er alweer bijna op, de tijd vliegt. Ik kan niet beweren dat ik ‘niets’ heb gedaan. Ik heb vooral de dingen gedaan waar ik eerder geen tijd voor had, de belangrijke dingen in het leven:

 •  Tijd en ruimte voor mezelf om na te denken over mijn volgende stap
 • Tijd voor mijn zoon – gediagnosticeerd met PDD-NOS en uitgevallen op school – waardoor er rust en ruimte is ontstaan voor zijn positieve ontwikkeling
 • Tijd voor mijn dochter – voor het eerst op de middelbare school en volop in de pubertijd – om haar waar nodig te helpen met dat drukke eerste jaar
 • Tijd en ruimte voor de mensen om me heen, ongehaast en met aandacht
 • Afronden van de post-HBO opleiding tot Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach (gisteren geslaagd voor het eindexamen!), waarmee ik bedrijven en individuen ga helpen om vitaal te worden
 • Mensen coachen als onderdeel van de opleiding en hen en passant helpen om weer in balans te komen
 • Volgen van de instructeursopleiding Mindful Run
 • Opzetten van mijn eerste Mindful Run cursus
 • Lezen van heel veel boeken, in onderwerp variërend van leefstijl tot RET en van bitcoins tot provocatief coachen
 • Leren schaatsen van bochten en trainen voor de Hollandse Honderd, het evenement wat het goede doel ondersteunt om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar lymfeklierkanker
 • Opzetten van mijn eigen bedrijf GoTji, waarmee ik officieel 1 april start
 • Nadenken over het vitaliteitsmodel voor bedrijven
 • Veel gesprekken voeren met andere bedrijven om te onderzoeken op welke manier we elkaar kunnen versterken
 • Veel fietsen en appeltaart eten
 • Etc….

 Het was een hele waardevolle periode waar ik erg van heb genoten, veel nieuwe mensen heb leren kennen en veel nieuwe dingen heb geleerd. Ik kan het iedereen aanraden om die tijd voor zichzelf te nemen.

Vanaf 1 april dus weer een nieuwe start en daar heb ik veel zin in, want ik ga me bezighouden met dingen waar ik goed in ben en energie van krijg.

 Ik kom graag in gesprek met bedrijven die op zoek zijn naar een betere balans in succes en welbevinden van organisatie en medewerkers. Symptomen van disbalans zijn bijvoorbeeld: hoog ziekteverzuim, lage medewerkersbetrokkenheid, hoog verloop, moeizame communicatie tussen teams/medewerkers, niet halen van doelen. Herkenbaar? Let me know, wie weet kan ik iets betekenen.

 Op het sportieve vlak blijf ik uiteraard actief in de triathlon. En vind ik het altijd weer een uitdaging om zoveel mogelijk bedrijven te stimuleren om in beweging te komen. Niet alleen omdat het fysiek gezond is voor de medewerkers, maar ook omdat ik reeds bij meerdere bedrijven heb ervaren dat het meedoen aan een teamtriathlon de onderlinge communicatie en samenwerking verbetert en medewerkers zich er ook mentaal beter door gaan voelen. Wil je hier meer over weten? Ook dan: let me know!

Tags: geen tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *