Gesubsidieerde trajecten voor Training en Coaching

Persoonlijke ontwikkeling met overheidssubsidie

Overheidsubsidie

Wist je dat de overheid subsidies ter beschikking stelt om je te ondersteunen in jouw ontwikkeling? Zo word of blijf je goed inzetbaar op de arbeidsmarkt. Als business partner van TalentFirst wijs ik je graag op een aantal mooie trainingen die we aanbieden en waarvoor je deze subsidie kunt inzetten. De verschillende trainingen hebben bijvoorbeeld als doel om:
 
 • meer inzicht in jezelf te krijgen. Weet je niet goed wat je wil? Loop je elke keer tegen dezelfde dingen aan en wil je onderzoeken waar dat aan ligt? Wat zijn je talenten en drijfveren? Werk vanuit je Talent en geef je carrière een boost!
 • te ontdekken wat je nu echt wilt qua werk. Is ICT misschien iets voor jou? Probeer het uit!
 • te ontdekken hoe je een burn-out kunt voorkomen en je natuurlijke balans weer terug te krijgen
 • een onweerstaanbaar CV én LinkedIn profiel te maken, zodat jij je kunt onderscheiden van de rest.
 • een effectieve leidinggevende te worden, zodat je je team met meer plezier succesvoller wordt.
 • je te certificeren tot DISC en Drijfverenspecialist, zodat jij anderen hierop kunt coachen en begeleiden.
 • een Digi coach te worden, zodat jij je eigen kennis over de toekomst van werken bijspijkert én anderen kunt ondersteunen om zich hierop voor te bereiden. 
 • DISC & Drijfveren workshops te kunnen geven aan teams, ideaal als je teams wilt helpen om beter met elkaar te communiceren en samenwerken. 

Kies het traject wat bij jou past!

Werkenden én werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kun je inzetten om jezelf te ontwikkelen op verschillende vlakken, afhankelijk van jouw eigen ontwikkelingsbehoefte. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende trajecten. 

De STAP subsidie dien jij zelf aan te vragen, maar uiteraard helpen we je hierbij. Zodra jij je aanmeldt, gaan we voor je aan de slag en ontvang je een aanmeldingsbewijs voor de eerstvolgende datum dat je je kunt aanmelden. Dit aanmeldbewijs heb je nodig als je de subsidie aanvraagt. Jaarlijks zijn er verschillende momenten om je aan te melden, in de regel is dit om de maand. Zodra de subsidie is aangevraagd en goedgekeurd, kun je de trainingen een maand later GRATIS volgen.

Let op: per training is er een beperkt aantal plekken per jaar beschikbaar. Zorg er dus voor dat je je tijdig inschrijft voor de training van jouw keuze, zodat je het benodigde aanmeldingsbewijs van ons ontvangt en je deze training ook daadwerkelijk kunt volgen. Zet de eerstvolgende mogelijkheid om je aan te melden in je agenda en zorg ervoor dat je tijdig inlogt. De ervaring leert namelijk dat de plekken binnen 2 uur vergeven zijn.

Werken vanuit je Talent

Dit is een loopbaantraining waarin jij jouw volgende stap helder krijgt. De training is gericht op het verkrijgen van zelfinzicht, waardoor je beter weet wat je wilt en wat je waard bent. De kans om een baan te vinden die bij jou past neemt daardoor toe! Dus ben je momenteel werkzoekend, kijk je om je heen en/of wil je weten wat je nu echt wilt? Dan is dit voor jou de perfecte training.

Voor wie?

Deze training is voor iedereen, werkend en niet-werkend, die ouder is dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt.

Resultaat

Na het volgen van deze training: 

 • heb je je algemene inzetbaarheid vergroot: zelfkennis leidt tot persoonlijke groei en ontwikkeling, vermindering van stress, en groeiend zelfvertrouwen, waardoor je beter inzetbaar blijft
 • heb je  zowel je sociale als leiderschapsvaardigheden verbeterd.
 • heb je meer zelfvertrouwen en ben je effectiever, omdat je precies begrijpt wat voor jou belangrijk is en wat jij anderen te bieden hebt.

Praktische informatie

Het programma bestaat uit een e-learning met gevarieerde opdrachten, waarin jij de voor jou belangrijke aspecten ontdekt voor duurzame inzetbaarheid. Onder andere een DISC en een Drijfverenanalyse maken onderdeel uit van deze opdrachten. Jouw persoonlijke coach begeleidt je gedurende 3 uur in dit programma en bespreekt de inzichten en testresultaten met jou.  

Deze training wordt met de STAP subsidie volledig kosteloos aangeboden! 

Ja, reserveer mijn plek!

Ik vergroot graag mijn zelfkennis, zodat ik hiermee mijn carrière een boost kan geven en wil bij de eerstvolgende gelegenheid de STAP subsidie hiervoor aanvragen. 

Ik meld me aan voor Werken vanuit je Talent!

Toekomst in de ICT?

Ben je nieuwsgierig of werken in de ICT iets voor jou is? Of vind je het interessant en zou je je er verder in willen verdiepen?

De ICT is een breed werkveld en met name als je nog geen ervaring hebt is het lastig om te bepalen waar je het best zou kunnen beginnen, of wat je überhaupt leuk zou vinden om te doen.

In deze oriëntatietraining komen allerlei verschillende onderdelen aan bod: programmeren in verschillende talen, hoe is het om te werken in de IT, het maken van websites, cybersecurity en nog veel meer! Je doorloopt dit programma zelfstandig met online leermodules. Daarbij heb je een persoonlijke coach die jou begeleidt bij je traject.  

Voor wie?

Dit is een superinteressante training als je wilt weten hoe het is om te werken in de ICT en alvast inhoudelijke kennis wilt opdoen.

Resultaat

Na het volgen van deze training: 

 • heb je geleerd te leren en heb je de leervaardigheid en de ‘groei-mindset’ die daarvoor nodig zijn
 • ben je bekend met verschillende programmeertalen
 • weet je meer over onderwerpen als: de cloud, CRM, growth hacking, cybersecurity, WordPress, data analytics en data science
 • heb je een goed beeld wat de ICT inhoudt
 • heb je voor jezelf een IT-loopbaanpad uitgestippeld!

Praktische informatie

Het programma bestaat uit ongeveer 60 uur online zelfstudie. Tijdens je studie krijg je toegang tot de zelfstudie-community. Daarnaast krijg je 2 uur een-op-een coaching van een coach.  

Met het STAP budget kun je deze oriëntatietraining gratis volgen! Hiervoor heb je een aanmeldingsbewijs nodig, welke je ontvangt als je je hebt aangemeld voor de training. 

Ja, reserveer mijn plek!

Ik ben nieuwsgierig of werken in de ICT iets voor mij is en wil bij de eerstvolgende gelegenheid de STAP subsidie hiervoor aanvragen. 

Ik wil me graag oriënteren in de ICT, ik meld me aan!

Anti-stress en Burn-out programma

Hoe is het met jouw balans?

Als je last hebt van stress kun je dit aan verschillende symptomen herkennen: fysiek (gespannen spieren, hoofdpijn, slecht slapen), mentaal (vergeetachtig, niet kunnen concentreren), emotioneel (prikkelbaar, piekeren, futloos voelen) en/of gedrag (snauwerig, terugtrekken, ’troost’ zoeken in eten, drinken of andere genotsmiddelen.

Is dit herkenbaar? Dan is het tijd om in te grijpen en te voorkomen dat je richting een burn-out beweegt. In dit programma word je je bewust van je eigen balans en krijg je handvatten aangereikt om jouw stress en burn-out risico te verlagen.

Voor wie?

Dit is een interessant programma voor jou als je merkt dat je last hebt van meerdere van de bovengenoemde symptomen.

 

Resultaat

Na het volgen van deze training: 

 • herken je de stress signalen
 • heb je grip op je stress en heb je meer veerkracht
 • heb je verschillende handvatten gekregen om de druk kunt verlagen
 • weet je hoe je kunt ontspannen door middel van ontspanningsoefeningen 

Praktische informatie

Je krijgt gedurende 12 maanden toegang tot een serie van online modules waarmee jij je traject op eigen tempo kunt doorlopen. Daarnaast word je gekoppeld aan een ervaren stress- en burnout coach waar je 3 uur (online) coaching van krijgt.  

Met het STAP budget kun je deze oriëntatietraining gratis volgen! Hiervoor heb je een aanmeldingsbewijs nodig, welke je ontvangt als je je hebt aangemeld voor de training. 

Ja, reserveer mijn plek!

Ik wil graag werken aan het verlagen van mijn stressniveau en wil bij de eerstvolgende gelegenheid STAP subsidie hiervoor aanvragen. 

Ja, ik wil graag werken aan het verlagen van mijn stressniveau en meld me aan!

Een onweerstaanbaar CV en LinkedIn profiel

Vind jij het ook zo lastig om een een goed CV te maken en een LinkedIn profiel waarmee je jezelf professioneel neerzet? Je bent niet de enige. Veel mensen hikken hier tegenaan en kopiëren dan maar een een voorbeeld van iemand anders. Daarmee loop je het risico dat jij op die ander lijkt en waarom zou een werkgever dan voor jou kiezen? 

In deze training leer jij op hoe jij op een onderscheidende manier je CV en LinkedIn profiel kunt maken.

Voor wie?

Als je op zoek bent naar een baan, is het des te belangrijker dat je CV en LinkedIn profiel op orde zijn. Merk jij dat je vaker niet dan wel wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Of weet je niet zo goed wat je in je CV en je LinkedIn profiel moet zetten? Dan is dit een hele nuttige training, waar je veel profijt van zult hebben.

Resultaat

De basis van een goed CV en LinkedIn profiel is goed te weten waar je voor staat. Na het volgen van deze training:

 • is jouw zelfkennis op een dusdanig niveau dat je dit kunt inzetten om het op de juiste manier op de bühne te krijgen
 • begrijp je hoe onderscheidend jij bent en kun je dat ook delen
 • heb je alle bouwstenen helder om een onderscheidend CV en LinkedIn profiel te maken
 • ben je op de hoogte van de verschillende designs en stijlen die er zijn om je CV te maken.

Praktische informatie

De training bestaat uit twee online modules: “Een onweerstaanbaar CV” en “Een onweerstaanbaar LinkedIn profiel”. Ook word je 3 uur begeleid door een coach. Je kunt deze training gratis volgen als je hiervoor het STAP budget inzet. 

Ja, reserveer mijn plek!

Ik wil graag mijn kans op een droombaan vergroten met een onderscheidend CV en LinkedIn profiel. Graag maak ik van de eerstvolgende gelegenheid gebruik om het STAP budget aan te vragen zodat ik deze training GRATIS kan volgen! 

Ja, ik meld mij aan voor een onderscheidend CV en LinkedIn profiel!

Effectiever leidinggeven 

Hoe kun je effectiever leidinggeven? Het begint bij jezelf. Hoe goed ken jij jezelf? Wat is jouw leiderschapsstijl? Wat is belangrijk voor jou en wat heb je anderen te bieden? Door de opdrachten in deze online training leer jij jezelf en je voorkeursstijl goed kennen. Daarbij leer je ook hoe je je talenten kunt inzetten om je team te coachen en resultaten te behalen.

Voor wie?

Dit is een interessant programma voor (startende) leidinggevenden of als je ambities hebt op dit vlak.

Resultaat

Door het inzicht dat je hebt verkregen in jezelf ben je een effectievere leidinggevende geworden:

 • je hebt inzicht in je eigen leiderschapsstijl en kunt vanuit je eigen kracht en talent acteren
 • je hebt meer inzicht in anderen en weet hoe je met verschillende persoonlijkheden kunt omgaan, hierbij kun je schakelen tussen verschillende stijlen
 • je weet hoe je medewerkers kunt motiveren, inspireren en coachen, zodat ook zij zich optimaal kunnen ontwikkelen, wat bijdraagt aan werkplezier en de resultaten van het team. 

Praktische informatie

De training bestaat uit een aantal online modules die je zelfstandig doorloopt. Daarnaast word je 3 uur begeleid door een coach. Je kunt deze training gratis volgen als je hiervoor het STAP budget inzet. 

Ja, reserveer mijn plek!

Ik wil een effectievere leidinggevende worden en werken aan mijn eigen ontwikkeling zodat ik daarmee ook anderen beter kan helpen zich te ontwikkelen. Graag maak ik van de eerstvolgende gelegenheid gebruik om het STAP budget aan te vragen zodat ik deze training GRATIS kan volgen! 

Ja, ik meld mij aan om een effectieve leidinggevende te worden!

Opleiding tot DISC en Drijfverenspecialist 

‘Je ziet de wereld niet zoals die is, maar zoals je bent’.

Iedereen bekijkt de wereld op zijn of haar manier. De DISC-gedragsanalyse geeft inzicht in hoe je dat doet. Welke gedragsstijl heeft jouw voorkeur? In welke omgeving vind jij het prettig om te werken? Waar krijg je energie van? Op welke manier vind jij samenwerken fijn?

De Drijfverenanalyse geeft je inzicht in waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Waar kom jij je bed voor uit? Waar krijg je heel veel energie van? En waarvan juist niet? Waarom raak je sneller geïrriteerd bij bepaalde onderwerpen en bij andere juist helemaal niet?

Voor wie?

Deze training is voor iedereen die DISC en/of Drijfverenanalyses willen inzetten in hun werkveld: coaches,  loopbaanbegeleiders, HR managers, managers, adviseurs, trainers, teamleiders en iedereen die een dergelijke functie ambieert. 

Resultaat

Met deze training leer jij jezelf beter kennen én word je opgeleid om anderen te helpen zichzelf beter te begrijpen. Na afloop van deze training:

 • heb je meer inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen: wat zijn je drijfveren, wat zijn je valkuilen, hoe communiceer je, wat is voor jou een prettige omgeving
 • weet je waar je energie van krijgt en waarvan juist niet.
 • ben je in staat om de DISC en Drijfverenanalyse bij anderen af te nemen, te analyseren en te bespreken.

Praktische informatie

De training bestaat uit een e-learning waarin je je de theorie eigen maakt en 2 dagen groepstraining (on line of op locatie) om dieper met elkaar in de stof te duiken en vooral veel met elkaar te oefenen. Met de STAP subsidie is deze training compleet GRATIS! 

Ja, reserveer mijn plek!

Ik wil deze mooie tools graag in mijn rugzak stoppen en wil me certificeren tot DISC en Drijfverenexpert!

Ja, ik meld mij aan voor de DISC & Drijfveren certificeringstraining!

Verdiepingstraining DISC voor Teamcoaches

Begeleid je teams binnen een bedrijf, of ben je (zelfstandig) teamcoach? Ongetwijfeld loop je er regelmatig tegenaan dat de communicatie en samenwerking binnen een team beter kunnen. Met DISC kun je het team uitstekend inzicht geven in de eigen en elkaars communicatiestijlen. Daardoor ontstaat er meer begrip en verbetert de samenwerking. 

In deze verdiepingstraining krijg je veel praktische handvatten aangereikt en inspirerende werkvormen om met teams aan de slag te gaan.

Je leert deze trainingen zelf te ontwerpen en na deze training ben je er klaar voor om met teams aan de slag te gaan.

Voor wie?

Deze training is voor teamcoaches die DISC gecertificeerd zijn en dit willen inzetten in teams.

Resultaat

Na het volgen van het traject:

 • weet je voor welke vragen je DISC voor een team kunt inzetten 
 • weet je hoe je hiervoor een offerte schrijft en een programma (inclusief draaiboek) bedenkt
 • heb je een rugzak vol werkvormen en tools die je kunt inzetten bij je teamworkshop of training 

Uiteraard krijg je na deelname een certificaat voor aanvulling van je CV.

Praktisch

De training bestaat uit 3 dagen training die op locatie wordt gegeven. Zo kun je alle werkvormen in de praktijk en met je medecursisten ervaren en oefenen. De kosten voor deze 3-daagse training bedragen € 1.500. Met de STAP subsidie is de investering slechts € 1.500 (exl. BTW)!

Ja, reserveer mijn plek!

Als teamcoach vul ik graag mijn rugzak met praktische tool en inspirerende vormen, zodat ik teams hiermee kan helpen beter te communiceren en samen te werken!

Ik wil DISC inzetten om teams te helpen met een betere samenwerking en communicatie!

Opleiding tot Digi-Coach

Deze opleiding biedt jou een upgrade naar een digitale mindset en de tools en vaardigheden in het online begeleiden van mensen. 

Binnen het programma doorloop je verschillende waardevolle modules en heb je toegang tot een online omgeving boordevol filmpjes over tools en vaardigheden die je kunt gaan uitproberen. 

Voor wie?

De doelgroep voor dit programma zijn coaches en HR Professionals die digi-coach willen worden én mensen met ICT-affinitieit die digi-coach willen worden  

 

Resultaat

Na het volgen van het traject:

 • heb je inzicht in de rol van digi-coach én heb jij zelf je kennis en vaardigheden op het gebied van ICT en technologie ontwikkeld
 • weet je welke eisen er gesteld worden aan medewerkers van de toekomst
 • ben je in staat om medewerkers te coachen en begeleiden die door het ontbreken van digi-kennis en -vaardigheden buiten de arbeidsmarkt dreigen te vallen. 

Uiteraard krijg je na deelname een certificaat voor aanvulling van je CV.

Praktisch

Binnen het programma krijg je gratis toegang tot een E-learning, waarin je informatie en opdrachten vindt. Ook volg je (online of op locatie) een masterclass en workshop. Met de STAP subsidie is deze opleiding volledig GRATIS!

Ja, reserveer mijn plek!

Ik wil graag Digi coach worden zodat ik zelf digitaal vaardiger word én anderen kan helpen dit ook te worden.

Ik wil een digitale upgrade en meld me aan voor de opleiding tot Digi coach