Mindful Bewegen

Vind je het fijn om zowel fysiek als mentaal in beweging te komen? Kun je wel wat meer energie gebruiken en wil je leren hoe je meer tot rust kunt komen? Wil je met plezier en makkelijker leren lopen?

Mindful Bewegen – de naam zegt het al – is een combinatie van mindfulness en bewegen (wandelen, hardlopen). Letterlijk vertaald gaat het over bewegen met volle aandacht, in het hier en nu.

We hebben onszelf aangeleerd hebben om met heel veel dingen tegelijk bezig te zijn, omdat er zoveel zaken zijn die onze aandacht vragen. Dit kost energie en veroorzaakt stress. Met mindful bewegen leer je uit je hoofd te gaan, je meer bewust te zijn van je lichaam en leer je hoe je je ademhaling en zintuigen kunt gebruiken op een manier die helpend zijn om tot rust te komen. Door je bewust te worden van de manier waarop je loopt, kun je ook andere dingen uitproberen en het verschil voelen. Door te bewegen maakt je lichaam bepaalde stoffen aan die ervoor zorgen dat je je automatisch al beter gaat voelen.

5-weekse cursus

In de 5-weekse cursus gaan we zonder prestatiedruk aan de slag met bewegen in de buitenlucht. Je krijgt op een speelse manier verschillende praktische tools aangereikt, die je in het dagelijks leven helpen ontspannen en meer in het hier en nu te zijn. Daarbij speelt de ademhaling een belangrijke rol. Ook leer je dat er verschillende loopstijlen zijn en word je je bewust van je eigen loopstijl. Je krijgt uitleg en tips om je loopstijl te verbeteren. Er zijn drie verschillende cursussen:

Mindful RUN

De Mindful Run cursus is uitstekend geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren lopers. Ieder kan er zijn eigen leerpunt uithalen. Beginnende lopers krijgen de kans om op een plezierige en rustige manier op te bouwen. De meer ervaren lopers  ervaren hoe het is om anders te ademen, los te laten en meer te genieten van het lopen.

Mindful WALK2JOG

In deze cursus wordt er  opgebouwd van wandelen naar rustig joggen. Er is veel aandacht voor looptechniek. Daarnaast worden dezelfde principes geleerd als bij Mindful Run. Na deze cursus ben je in staat om met vertrouwen en plezier te joggen / rustig hard te lopen.

Door onder begeleiding te starten met lopen, leer je om op de juiste manier en met plezier te lopen. Dit is een goede basis om het vol te houden.

Tijdens de 5-weekse cursus Mindful Walk2Jog cursus:
🌸 bouwen we rustig op van wandelen naar rustig hardlopen
🌸 leer je meer over looptechniek
🌸 word je je bewust van je eigen loopstijl
🌸 is er aandacht voor een gezonde ademhaling
🌸 leer je middels mindfulness oefeningen meer in het hier en nu te zijn
🌸 ontdek je het plezier in hardlopen.

Na deze cursus ben je in staat om zelfstandig en met plezier je eigen hardloopweg te vervolgen. Tegelijkertijd heb je je oefeningen eigen gemaakt die je in het dagelijks leven helpen te ontstressen.

Mindful WALK

Doe je het liever rustiger aan? Misschien heb je nog nooit hardgelopen, heb je blessures waardoor je niet kunt lopen of houd je gewoon meer van wandelen? Dan is de 5-weekse Mindful Walk cursus een perfect alternatief. Het bevat grotendeels ook weer dezelfde leeraspecten als de Mindful Run, zoals de mindful oefeningen en aandacht voor een gezonde ademhaling.

Tarieven

De investering voor de 5-weekse cursus bedraagt 95 euro (incl. BTW). Het is ook mogelijk om de 5-weekse cursus individueel te doen. Hiervoor is de investering 375 euro (incl. BTW). Neem hiervoor contact op via de onderstaande Contact knop om een individuele startdatum af te spreken.

Locatie

De cursussen vinden allen plaats in Park de Voorveldse Polder in Utrecht. Wanneer je je aanmeldt, ontvang je meer informatie over de exacte locatie.

Bedrijfsclinic

Op zoek naar een leuke teamactiviteit? Op aanvraag kun je ook een Mindful RUN, Mindful WALK2JOG of Mindful WALK clinic laten verzorgen, bijvoorbeeld als teamevent, om gezamenlijk op een bewuste en gezonde manier in beweging te komen. Wist je dat een Mindful Run clinic kan bijdragen aan het verminderen van stress op de werkvloer? Klik op ‘Contact’ om meer informatie te vragen.