Gelukkig zijn met jezelf

Neem de regie en voel de energie!

Wat zie je als je in de spiegel kijkt?

Je staat voor de spiegel en kijkt naar jezelf. Wat zie je, wat denk je en wat voel je? 

 • Je voelt stress. Het is te druk op je werk, je hebt het gevoel de controle te verliezen. Je hebt al enige tijd het gevoel dat je daar niet meer lekker op je plek zit.
 • Je ziet een twijfelaar. Je vraagt je af wat je wilt met je leven, je werk, je relatie.
 • Je vindt je zelf te zwaar. Je hebt geprobeerd om af te vallen maar het lukt niet. Je eet ongezond en beweegt te weinig. 
 • Je ziet een roker die gevangen zit in haar/zijn verslaving. Je wilt stoppen met roken!
 • Je ziet een lusteloos en moe persoon zonder energie. Je zit tegen een burn-out aan of zit daar al middenin. 
 
Vitale vrouw

Je weer vitaal voelen

Vitaliteit staat voor levenskracht, energie. Vitale mensen bruisen van de energie, voelen zich krachtig en fit, weten wat ze willen en zitten goed in hun vel. Ook zijn ze productiever en gelukkiger.

Op dit moment voel je je minder vitaal en vind je het lastig om daar iets in te veranderen. Misschien weet je wel waar je energie weglekt of waar je last van hebt, maar weet je niet goed wat je daaraan kunt doen. Of vind je het lastig om jezelf in beweging te zetten om het te veranderen.

Wellicht heb je al verschillende dingen geprobeerd, maar hebben die niet tot het gewenste resultaat geleid. En weet je niet goed wat de volgende stap zou kunnen zijn.

Wat wel duidelijk is, is het gevoel dat er iets moet veranderen. En daar start je liever vandaag dan morgen mee!

Wij kunnen zoveel meer dan we zelf denken. Door goed voor onszelf te zorgen, realistische doelen te stellen en onze energie in de juiste dingen te stoppen gaat het vanzelf weer stromen.

Het vinden van balans

Een paar jaar geleden zag mijn leven er totaal anders uit: een drukke managementbaan, een druk gezin, triatlete, het kon niet op. Het fysiek bezig zijn hielp me om ook geestelijk fit te blijven. Ik vond het zelf wel goed gaan.

Totdat ik werd geconfronteerd met iets waar ik geen rekening mee had gehouden. Mijn zoon viel uit op school en kreeg de diagnose PDD-NOS (een vorm van autisme). Ik was gewend aan het in en uit mijn hoofd gaan met werk en sport, hier wist ik me geen raad mee. 

Lang verhaal kort, ik had het contact met mijn gevoel verwaarloosd. Ik stond weinig stil bij hoe ik me zelf voelde en maakte op dat niveau ook weinig contact met andere mensen. En dat was precies het niveau dat mijn zoon nodig had van mij.

Toen ik hieraan ging werken, kwam ik erachter dat ik ook nooit echt had stilgestaan bij wat ik belangrijk vond in het leven. Ik was altijd maar van de ene naar de andere baan gehold. 

In feite was mijn vitaliteit beperkt, ik was niet in balans.

Door te werken aan mijn balans, ziet mijn leven er nu totaal anders uit. Het gaat goed met mijn zoon, ik doe werk waar ik enorm veel energie van krijg en ik voel me zowel fysiek als mentaal beter dan ooit. En ik doe nog steeds triatlons.

‘Balans’ is mijn sleutelwoord en ik help je graag om die ook weer te vinden!

In balans
Yes! Openstaan voor veranderingen.

Positieve veranderingen

Werken aan een bepaald onderwerp dat belangrijk voor je is, brengt automatisch positieve veranderingen met zich mee op andere vlakken. En dit zorgt weer voor een goede balans! Ga maar na:

“Ik heb Roos ervaren als een zeer empathische, doelgerichte en professionele coach, die weet waar ze het over heeft. Ook gaf het inbrengen van haar persoonlijke verhalen het gevoel dat ze begrijpt: ‘de strijd is soms echt’. Ze is geweldig!” (Svenja over het Integraal leefstijltraject)
“Het belangrijkste is dat Roos mijn mind-set heeft veranderd om een gezonde leefstijl te kunnen opbouwen. Ze heeft me veel inzicht gegeven in mijzelf, waardoor ik me bewust ben geworden van de keuzes die ik maak. Hierdoor ben ik in staat andere keuzes te maken. Ik ben haar erg dankbaar.” (Katie over het traject: Gezond afvallen)
“Wauw! Het traject van loopbaan coaching was een grote eye-opener voor mij. Roos heeft me meegenomen op reis; terug naar mijn eigen wereld. Waar het ooit begon, waar ik niets ‘moet’ maar vooral ‘wat ik wil’ en wat ik kan doen met dingen die op mijn pad komen. Ze heeft me weer kennis laten maken met mijzelf en dat vond ik verrassend maar zeker ook emotioneel. Want, ineens ben ik op een bepaald punt in mijn leven meer vast geroest geraakt in bepaalde patronen, denkwijzen en ontwikkeling. Ik ben Roos heel dankbaar; ik heb weer inzichten, perspectief en ik weet weer waar ik voor sta in de arbeidsmarkt.”(Tamara over haar loopbaantraject)

Over Integrale Leefstijl & Vitaliteit

Vitaliteit gaat over in balans zijn. Als mens zijn wij een geheel van lichaam, ziel, gedachten en emoties. Alles is met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. Het balansmodel illustreert dit, waarbij:

 • EQ staat voor Emotioneel Quotiënt
 • SQ staat voor Spiritueel Quotiënt 
 • FQ staat voor Fysiek Quotiënt 
 • IQ staat voor Intelligentie Quotiënt 
 • Daarbij ben jij zelf degene die aan het stuur zit en de acties onderneemt om in de gewenste balans te komen (Pro-activiteit)
Problemen die zich voordoen op een bepaald vlak worden vaak veroorzaakt door onderwerpen op een ander vlak. 
Balansmodel
Bron: MARK Academy voor Leefstijl en Vitaliteit 2017

Aanbod

Wellicht ben je gewend om altijd je eigen boontjes te doppen. Maar soms kan het heel fijn zijn om een steuntje in de rug te krijgen. Net even dat zetje dat je nodig hebt om weer de goede weg te vinden.

Ook ben je je soms niet bewust van bepaald gedrag, omdat het iets is dat je al zolang doet. Onbewust kan dit iets zijn wat je nu in de weg staat, waardoor je voor je gevoel je doel niet kunt bereiken.

Gedrag en gewoontes staan ook centraal als je wilt stoppen met roken of wilt werken aan een gezonder gewicht. Veranderen begint bij inzicht in je gedrag en gewoontes.

Als vitaliteits- en integraal leefstijlcoach werk ik samen met jou aan je vitaliteit en aan het herstellen van balans in jouw leven. Daarbij kijken we naar een aantal belangrijke elementen die jou als mens compleet maken.

Mijn aanbod: 

 • Gezonde leefstijl – Check: als je vooral wilt kijken naar je voedingspatroon en hier wat handvatten aangeraakt wilt krijgen.
 • Gezonde leefstijl – Traject: Hier kijken we naar de 3 belangrijk aspecten voeding, beweging en slaap. 
 • Integrale Leefstijl & Vitaliteit – Traject: Dit traject is geschikt als jouw vraag niet (alleen) gaat over een gezonde leefstijl. Misschien zit je niet lekker in je vel omdat je geen energie krijgt van je baan. Of lekt je energie op een andere manier weg en wil je dit veranderen, maar je weet niet hoe.

Afhankelijk van je eigen behoefte kun je kijken welke invalshoek het best bij je past. Daarnaast kun je kiezen of je aan een eerste check voldoende hebt om je weer op gang te helpen of dat een traject je beter gaat helpen

Een Gezonde Leefstijl - Traject

599
 • Intakegesprek (30 minuten)
 • 4 follow up coach-sessies (30 minuten)
 • Persoonlijk voedingsadvies
 • Beweegadvies
 • Slaapadvies
 • Resultaat: inzicht in je huidige leefstijl, handvatten voor en toepassing van gezonde keuzes, een gezondere leefstijl.

Integrale Leefstijl & Vitaliteit - Trjaect

599
 • Intakegesprek (60 minuten)
 • 4 follow up coach-sessies (60 minuten)
 • Resultaat: Inzicht in je probleem/vraag, actieplan, toepassen van (gedrags)veranderingen om doel te bereiken, verbeterde vitaliteit.

Stoppen Met Roken - Traject

295
 • Intakegesprek (1x30 minuten)
 • Voorbereiden stopmoment (2x15 minuten)
 • Opvolging na stopmoment (2x15 minuten)
 • Leefstijl na stoppen met roken (1x30 minuten)
 • Opvolging leefstijl na stoppen met roken (2x15 minuten)
 • Resultaat: Je bent gestopt met roken en weet wat je te doen staat om niet terug te vallen. Daarnaast heb je handvatten voor een gezonde leefstijl
 • Eenmaal per kalenderjaar (januari t/m december) vergoedt je zorgverzekeraar een (deel van een) stoppoging. Iedere zorgverzekeraar hanteert daarvoor verschillende voorwaarden. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Uit je Burnout - Traject

-
 • Het Uit je Burnout Traject is op maat, afhankelijk van jouw situatie: zit je bijvoorbeeld tegen een burnout aan, maar ben je nog aan het werk? Of zit je er vol in en heb je je ziek gemeld?
 • Naast een intakegesprek zijn onderdelen van het traject bijvoorbeeld (afhankelijk van jouw situatie):
 • Ontspanning en fysiek herstel
 • Verwerven van inzicht
 • Toepassing en re-integratie
 • Nazorg
 • Neem vrijblijvend contact met me op, zodat we jouw situatie kunnen bespreken. Op basis daarvan maak ik een passend voorstel voor je.

Jij hebt het stuur in handen!

Veranderen is niet altijd makkelijk en soms heb je net even dat zetje in je rug nodig van iemand die met je meekijkt.

Ik help jou je doelen scherp te krijgen en deze te bereiken. Investeer in jezelf en kies voor verandering!

Kies in welk traject je interesse hebt of waar je meer informatie over wilt en ik neem contact met je op voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

Ja, ik ben geïnteresseerd! Wil je contact met me opnemen over het volgende traject:

Stuur