Fysiek Leiderschap

In de workshop Fysiek Leiderschap sta jij als leiddingevende centraal. 

Als leidinggevende wordt er veel van je verwacht. In hoeverre ben je in staat om aan alle uitdagingen het hoofd te bieden, zelf in balans te blijven? Hoe vitaal ben je?

De workshop bestaat uit twee delen:

  1. Je maakt kennis met balansmodel waarin integraal wordt gekeken naar de belangrijkste aspecten die ons vormen:
    •  EQ – Emotioneel Quotiënt
    • IQ – Intelligentie Quotiënt
    • SQ – Spiritueel Quotiënt
    • FQ – Fysiek Quotiënt

Je maakt een persoonlijk balansmodel op, waarbij helder wordt waar er eventuele disbalans aanwezig is. We onderzoeken eventuele afhankelijkheden tussen de verschillende aspecten. Je formuleert de acties die als eerste aandacht behoeven. Daarbij ben jij degenen die aan het stuur zit om de gewenste acties ook daadwerkelijk te ondernemen om weer in balans te komen (pro-activiteit).

2. We kijken naar de lessons learnt vanuit de sport: hoe creëer je als coach een omgeving waarin een individu of team optimaal kan presteren? Hoe ga je om met veranderende omstandigheden? Wat is de rol van de coach? Hoe maken we een plan en hoe kunnen we ervoor zorgen dat we het plan volgen? Hoe is de samenwerking tussen sporter en coach? Vanuit de overtuiging dat sporten verbindt en heel veel andere voordelen biedt, wordt als voorbeeld de Team Triathlon besproken. Je leert wat nodig is om dit op te zetten, met verrassende resultaten tot gevolg.

Geïnteresseerd?

Neem contact op voor de eerstvolgende datum van de workshop Fysiek Leiderschap. 

De workshop kan ook in-company worden gegeven, vraag naar de voorwaarden.