Cursus Mindful RUN / WALK2JOG / WALK

In een cursus van vijf sessies van anderhalf uur besteden we aandacht aan verschillende onderwerpen. Elke sessie heeft een eigen thema. Zo zal de eerste sessie vooral ingaan op looptechniek, de volgende sessie besteden we veel aandacht aan de ademhaling. De principes van mindful bewegen komen in elke cursus terug. Veel oefeningen die we doen komen in alledrie de cursussen voor. De verschillen zitten met name in tempo en daarbij behorende aandachtspunten.

Mocht je je hebben ingeschreven voor een bepaalde cursus, maar tijdens de cursus tot de ontdekking komen dat een ander tempo toch beter bij je past, dan is dat geen probleem.  Je kunt gewoon overstappen. Ook als je een keer een sessie hebt gemist, kun je die inhalen in een andere cursus. De kern blijft namelijk hetzelfde. Hieronder zijn per cursus  de specifieke aandachtspunten kort benoemd. 

Mindful RUN

De Mindful Run cursus is uitstekend geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren lopers. Ieder kan er zijn eigen leerpunt uithalen. Beginnende lopers krijgen de kans om op een plezierige en rustige manier op te bouwen. De meer ervaren lopers  ervaren hoe het is om anders te ademen, los te laten en meer te genieten. 

Mindful WALK2JOG

Wil je starten met hardlopen, maar lijkt de Mindful Run cursus je nog iets teveel van het goede? Dan is de 5-weekse cursus Mindful WALK2JOG een goede optie. In deze cursus wordt er  opgebouwd van wandelen naar rustig joggen. Er is veel aandacht voor looptechniek. Daarnaast worden dezelfde principes geleerd als bij Mindful Run. Na deze cursus ben je in staat om met vertrouwen en plezier te joggen / rustig hard te lopen. En je wellicht zelfs op te geven voor de Mindful Run cursus.

Mindful WALK

Doe je het liever rustiger aan? Misschien heb je nog nooit hardgelopen, heb je blessures waardoor je niet kunt lopen of houd je gewoon meer van wandelen? Dan is de 5-weekse Mindful Walk cursus een perfect alternatief. Het bevat grotendeels ook weer dezelfde leeraspecten als de Mindful Run, zoals de mindful oefeningen en aandacht voor een gezonde ademhaling.

Startdata 5-weekse cursussen
Binnenkort starten er weer nieuwe 5-weekse cursussen. Een overzicht van de data:
  • Mindful WALK2JOG – startdatum: zaterdag 2 november 10:00-11:30 uur. Vervolgdata: 9 16, 23 en 30 november.
  • Mindful WALK2JOG – startdatum: vrijdag 15 november 9:30-11:00 uur. Vervolgdata: 22, 29 november, 6 en 13 december.
  • Mindful RUN – startdatum: woensdag 20 november 9:30-11:00 uur. Vervolgdata: 27 november, 4 , 11 en 18 december.

Locatie voor alle cursussen is de Voorveldse Polder in Utrecht.  Aanmelden kan via onderstaande button.

Tarieven

De investering voor de 5-weekse cursus bedraagt 95 euro (incl. BTW). 
Het is ook mogelijk om de 5-weekse cursus individueel te doen. Hiervoor is de investering 375 euro (incl. BTW). Neem hiervoor contact op via de onderstaande Contact knop om een individuele startdatum af te spreken. 

Bedrijfsclinic
Op zoek naar een leuke teamactiviteit? Op aanvraag kun je ook een Mindful RUN, Mindful WALK2JOG of Mindful WALK clinic laten verzorgen, bijvoorbeeld als teamevent, om gezamenlijk op een bewuste en gezonde manier in beweging te komen. Wist je dat een Mindful Run clinic kan bijdragen aan het verminderen van stress op de werkvloer? Klik op ‘Contact’ om meer informatie te vragen.