Team triathlon

Boost your business with a team triathlon

Team triathlons zijn geweldig om als bedrijf  aan mee te doen. De afgelopen jaren heb ik hier met veel plezier en met verrassende resultaten aan meegedaan met de verschillende bedrijven waar ik werkzaam ben geweest.

Waarom zou je hier als bedrijf aan meedoen?

Veel redenen, de teamtriathlon is een uitstekend voorbeeld van hoe wij in het bedrijfsleven met elkaar zouden kunnen en willen samenwerken. Hoe dan?

  • Bijna niemand beheerst alle drie de sporten. De een kan wel zwemmen, maar heeft een zwakke enkel en kan niet lopen. Degene die kan fietsen beheerst het zwemmen niet voldoende, etcetera. Net als in een team op het werk heb je elkaars specialiteit nodig en vul je elkaar aan om tot een goed eindresultaat te komen. Je waardeert je teamgenoot om wat-ie kan, in plaats van kritisch te zijn op wat-ie niet kan.
  • De teamprestatie telt, je kunt nog zo’n toptijd neerzetten, maar als je teamgenoot het niet redt dan heb jij niets aan je toptijd. Je haalt de finish alleen als team, daarom gun je elkaar alles, moedig je elkaar aan en help je elkaar om tot nog betere prestaties te komen.
  • Hiërarchie is niet aan de orde, je bent zo goed als je inzet en performance. De manager in zijn nette pak is in zijn zwembroek of fietskloffie gelijk aan zijn teamgenoten. Doordat de hiërarchie verdwijnt, ontstaat verbinding.
  • Je wordt gewaardeerd om je inzet en performance. Met vriendjespolitiek, verborgen agenda’s en vlotte babbels alleen haal je de eindstreep niet. De triathlon legt genadeloos je zwakke kanten bloot, echter geeft je ook de mogelijkheid om te stralen, wie je ook bent en wat je ook doet in het dagelijkse leven.
  • Hoe ga je het als team aanpakken? Wie doet welke discipline, welke wisselstrategie hanteer je, hoe vaak train je individueel en als team, welke teamnaam geeft het beste weer waar je als team voor staat? Een goede strategie en communicatie zijn onmisbaar en gaan binnen een triathlonteam als vanzelf.
  • Er is een helder doel, waardoor focus ontstaat en de juiste keuzes gemaakt kunnen worden. Hier horen een goede planning en uitvoering bij, die je regelmatig met elkaar bespreekt. Daardoor weet je als team precies waar je staat en wat er nog moet gebeuren.
  • Er wordt een hoop plezier beleefd in de voorbereiding en de wedstrijddag zelf, binnen de verschillende teams en tussen de teams onderling. Soms lijkt het haast alsof we vergeten dat werken ook leuk kan zijn en je veel lol met elkaar kunt hebben.
  • Bijkomend voordeel: door te trainen voor de triathlon word je zowel fysiek als mentaal fitter. Zelfs al heb je jaren niets gedaan, je hebt voldoende tijd om rustig op te bouwen en te werken aan je conditie. En dat smaakt naar meer. Tijdens de trainingen maak je bovendien je hoofd leeg en ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeen.

Zoals je uit bovenstaand verhaal begrijpt: de teamtriathlon is veel meer dan zwemmen, fietsen en lopen alleen. Strategie, communicatie, samenwerking, focus, planning, discipline van uitvoering en vooral verbinding en veel plezier vormen nog veel belangrijkere onderdelen.

Dus wat weerhoud je? Formeer je teams en schrijf je in voor een teamtriathlon! Dit kan via de website van de Nederlandse Triathlonbond.

Mocht je het interessant vinden, dan heb ik een checklist van zaken waar je aan kunt denken als je dit als bedrijf zou willen organiseren voor je medewerkers. Laat dan even een comment achter of stuur een bericht.

Uiteraard kan ik bedrijven hier ook in begeleiden, als je wel wilt maar niet precies weet waar en hoe te starten. Dat doe ik met veel plezier!

Tags: geen tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *