Kom in balans met Bewegen

Herken je dit?

  • Je wilt wel hardlopen maar schaamt je omdat je denkt dat je het niet kan, te zwaar bent, niet fit genoeg of te oud.
  • Je zou meer willen bewegen om af te vallen, maar de drempel is te hoog.
  • Als je andere mensen buiten ziet hardlopen denk je: “Kon ik dat ook maar”.
  • Je hebt weleens geprobeerd om hard te lopen, maar het was te moeilijk / te zwaar.
  • Je hebt veel last van stress en je kan wel wat meer ontspanning gebruiken.
Mindful bewegen

Makkelijker gezegd dan gedaan

Het lijkt anderen zo makkelijk af te gaan, maar jij hebt geen plezier (meer) in hardlopen of het kost je moeite om ermee te beginnen.

Je wordt geplaagd door allerlei gedachtes die je tegenhouden om het te gaan doen. 

“Ik word vast uitgelachten.” 

“Wat zullen ze wel niet denken?”

“Het ziet er niet uit als ik loop, ik kan het niet!”

“Hardlopen is niet voor mij weggelegd.”

En als je dan een keer gaat, valt het enorm tegen: het is zwaar, niet leuk en je hebt overal pijn!

Bewegen helpt je in balans te komen: een gezonde geest in een gezond lichaam. Ik help je op weg naar een vitale leefstijl, waar lichaam en geest met elkaar verbonden zijn.

Bewegen: goed voor lichaam en geest

Hoi, mijn naam is Roos Tji, wat leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen!

Kort iets over mij. Ik houd veel van bewegen. In mijn jeugd heb ik veel gezwommen, sinds begin jaren ’90 doe ik met veel plezier aan triathlon, een combinatiesport van zwemmen, fietsen en hardlopen. Hoe druk en hectisch het ook was in mijn leven, bewegen gaf mij altijd rust.

Als mensen horen dat ik triathlons doe, hebben ze vaak veel respect. Echter ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit kan! Het is een kwestie van doen en vooral genieten van wat je doet. Zonder prestatiedruk, zonder onrealistische verwachtingen en zonder oordeel. 

Als Leefstijlcoach help ik anderen om vitaler te worden en beter in hun vel te zitten. Vitaliteit gaat niet alleen maar over beweging of gezonde voeding. Ook je geestelijke gezondheid hoort hierbij. 

Ik gun het iedereen om zich door middel van beweging niet alleen fysiek maar ook geestelijk beter te voelen! Bewegen voegt een extra dimensie toe. Ik word er blij van als mensen ontdekken hoe fijn lopen kan zijn. Ik help jou ook graag dit te ontdekken!

Door met aandacht te bewegen, krijg je inzicht in je eigen loopstijl. Je krijgt handvatten aangereikt die je gelijk gaat toepassen. Naast veel looptechniek, leer je hoe je je ademhaling kunt gebruiken om beter te lopen. Door op de juiste manier te ademen gaat het lopen makkelijker, waardoor het plezieriger wordt. Buiten zijn, op een lichte manier leren lopen met optimaal gebruik van je ademhaling.

Cursisten Mindful bewegen

Wil jij ook:

In juni heb ik de Walk2Jog cursus gedaan bij Roos. Ik had nog nooit hard gelopen, dus ik zag er best een beetje tegenop. Het viel me 100% mee. Roos is deskundig, geïnteresseerd, rustig, mild. Ik hoefde niet te presteren. Heerlijk! Ik geniet nu echt van het lopen en het buiten zijn. Uit mijn hoofd, in mijn lijf. Juist in coronatijd heel fijn!
Justine, 5 juli 2020
Met fijne begeleiding in een leuke groep vertrouwen gekregen om zelf verder te kunnen met lopen. Ik vond oa de feedback dmv filmpjes erg prettig. Daarnaast was het ook gezellig 😉
Angela, 4 oktober 2021

Leren hardlopen met plezier – van wandelen naar hardlopen

We gaan zonder prestatiedruk aan de slag met bewegen in de buitenlucht. 

Je leert dat er verschillende loopstijlen zijn en je wordt je bewust van je eigen loopstijl. Er is veel aandacht voor looptechniek. Je krijgt uitleg en tips om je loopstijl te verbeteren. 

Ook de ademhaling speelt een belangrijke rol. Je leert hoe je je ademhaling kunt structureren en hoe je deze het meest efficiënt kunt inzetten als je hardloopt. Je oefent hiermee en word je bewust van je eigen ademhaling. 

De cursus Leren hardlopen met plezier is geschikt voor jou als je het leuk vindt om samen met anderen te lopen, wilt starten met hardlopen of als je al loopt, maar het plezier hiervan wilt (terug)vinden. Het is een laagdrempelige cursus, geschikt voor alle leeftijden.

Leren hardlopen met plezier

🌸 Wie? Voor mensen die (weer) willen starten met hardlopen, of het plezier hierin willen terugvinden. 

🌸 Wat? Er is veel aandacht voor looptechniek en ademhaling. De oefeningen zijn praktisch en ook goed toe te passen in het dagelijkse leven. Daarnaast krijg je wekelijks een schema om zelf mee aan de slag te gaan.

🌸 Hoe? We bouwen rustig op van wandelen naar rustig hardlopen. 

🌸 Resultaat? Na deze cursus ben je in staat om zelfstandig en met plezier je eigen hardloopweg te vervolgen.

🌸 Praktisch: De cursus bestaat uit acht sessies van 1 uur en worden gegeven in Park Voorveldse Polder (Utrecht). De groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 10 personen.

🌸 Tarief: € 125,-

Twijfel niet langer en neem die eerste stap!

Heb je nog vragen, weet je het nog niet zeker? De grootste drempel zit in je hoofd!

Super! Dan is deze cursus perfect voor jou! We starten met wandelen. In kleine stapjes leg ik je steeds iets uit over looptechniek. Dit oefenen we meteen, zodat je direct voelt wat het verschil is. 

Ja absoluut. Ook mannen kunnen veel aan hun looptechniek en ademhaling verbeteren. En in onze maatschappij waar het veel draait om prestaties kan het juist een verademing zijn om met aandacht voor jezelf en zonder prestatiedruk je beter te voelen.

Juist dan moedig ik je aan om mee te doen. Bewegen draagt positief bij aan een gezond gewicht. Als je leert hoe je op een plezierige en makkelijke manier kunt lopen is dat juist heel fijn.

Deze cursus is voor iedereen geschikt, van jong tot oud! Uiteraard moet je nog wel goed ter been zijn. Maar of je nu 15 jaar bent of 95, dat maakt verder niet uit. 

Mail of bel me: roos@gotji.nl / 06-22278156